loading

Jelovnik

Jelovnik

Kvalitetna prehrana čini važan dio djetetovog razvoja.

Dječji vrtić “Šareni leptirić” izrađuje energetsko-prehrambene mjesečne jelovnike za jedan 10-satni vrtićki program i jedan 10-satni jaslički program.

Provodimo planiranje i izradu jelovnika za djecu s posebnim potrebama tj. djecu s prehrambenim poremećajima (celijakija, dijabetes, nutritivne alergije hranu).

Kvantitativno-kvalitativno praćenje jelovnika po vrstama programa uz praćenje distribucije i konzumacije hrane pri obilasku vrtićkih skupina te mikrobiološka analiza hrane i vode od strane NZJZ-Split 2 puta u pedagoškoj godini.

Roditelj u svakom trenutku ima pravo uvida u jelovnike vrtića. Tjedni jelovnik uvijek je dostupan svim roditeljima na našim stranicama, oglasnom prostoru u vrtiću.

Zajutrak: tekući jogurt, keks petit

Doručak: tekući jogurt, žitne pahuljice

Ručak: juha od bundeve, njoki s mljevenim mesom, salata od kupusa i mrkve, polubijeli kruh

Užina: sezonsko voće

Zajutrak: tekući jogurt, keks petit

Doručak: bijela kava, integralni kruh, margo, pileća salama

Ručak: lešo povrće s krumpirom, kuhano jaje, integralni kruh, sezonsko voće

Užina: kolač od jabuke i rogača

Zajutrak: tekući jogurt, keks petit

Doručak: bijela kava, polubijeli kruh, margo, sir Gauda

Ručak: pileća juha s prosom, pureći rižot s povrćem, zelena salata, polubijeli kruh

Užina: sezonsko voće

Zajutrak: tekući jogurt, keks petit

Doručak: čaj, raženi kruh, krem sir s šunkom ili mliječni namaz

Ručak: varivo od ječma i leće, mesna polpeta, raženi kruh, sezonsko voće

Užina: sezonsko voće

Zajutrak: tekući jogurt, keks petit

Doručak: kakao, crni kruh, maslac, marmelada

Ručak: juha od povrća, tjestenina s rajčicom i tunom, kupus salata, crni kruh

Užina: prirodni voćni sok, integralni keksi

NORMATIVI ZA PROSINAC 2020.

-10-satni boravak

PONEDJELJAK

Zajutrak: mlijeko 200, keksi 20
Doručak: tekući jogurt 150-200, kukuruzne pahuljice 30, čokoladne pahuljice 20
Ručak: Žuta bundeva 80, maslac 10, crveni luk 10, krumpir 70, mlijeko 0.5, vrhnje 1, limunov sok, sol I vlasac
u %. Njoki 150. Mljevena junetina 60, kapula 10, peršin 10, selen 5, mrkva 12, luk 4, maslo 2, ulje 2,
konšerva 5. Kupus 30, mrkva 20, sol, ulje ocat u %. (ili cikla salata) Polubijeli kruh 35
Užina: jabuka 150

UTORAK

Zajutrak: mlijeko 200, keksi 20
Doručak: mlijeko 200, šećer 8, kavovina 2,5, kruh 70, margo 10, pileća salama 30
Ručak: brokula 160 (ili mahune ili blitva ili kupus), krumpir 130, ulje 5, maslinovo ulje 2, konšerva 2, sol,
vegeta u % (ili dinstani kiseli kupus). Kuhano jaje 1/1. Integralni kruh 35. Jabuka ili naranča ili mandarina 100
(ili neko drugo sezonsko voće).
Užina: Jaje 3/1, brašno 30, rogač 20, šećer 6, ulje 6, mlijeko 2, cimet%, jabuka 40, prašak za pecivo 0,7, šećer
u prahu 1,6

SRIJEDA

Zajutrak: tekući jogurt 200, keks 20
Doručak: mlijeko 200, šećer 8, kavovina 2,5, kruh 70, margo 10, sir 30
Ručak: pileći sitniš 30, mrkva 20, peršin 6, selen 6, kapula 12, konc. rajčice 2, ulje 5, sol 1, kocka, tjestenina
10. Riža 40, puretina 70, ulje 5, češnjak 4, mrkva 25, crveni luk 12, pome u važu 10, koncentrat rajčice 2, sol
%, peršin 6, maslo 5. Zelena salata 50, sol, ulje i ocat u %. Polubijeli kruh 35
Užina: banana 200

ČETVRTAK

Zajutrak: tekući jogurt 200, keksi 20
Doručak: fil/4 djece, šećer 8, raženi kruh 70, krem sir s šunkom 30 ili mliječni namaz 30
Ručak: leća crvena/zelena 40, ječam 60, ulje suncokretovo 2, luk crveni 5, mrkva 10, suha slanina mršava
10, hamburger 10, celer korijen 5, peršin korijen 5, pire rajčica 5, sol i češnjak u %. Mesna polpeta: mljeveno
meso 50, soja 12, kapula 6, jaje 1/10, ulje 5, mrvice 2, peršin 3, sol% (ili polpeta od brokule-sitne zobene
pahuljice 12, brokula (cvijet) 30, sir gauda 10, parmezan 5, jaje 4, ulje suncokretovo 5, mrvice 3, sol, češnjak
i sezam u %.). Raženi kruh 35. Jabuka ili naranča ili mandarina 100. (ili neko drugo sezonsko voće)
Užina: banana 200

PETAK

Zajutrak: jogurt tekući 200, keksi 20
Doručak: mlijeko 200, šećer 8, kavovina 2,5, kruh 70, maslac 10, marmelada 10
Ručak: Mrkva 30, grašak 30, krumpir 60, crveni luk 6, bijeli luk 2, sol i kocka u %, konšerva 2, ulje 2,
maslinovo 2, selen 6, tjestenina 5. Tuna 20, tjestenina 40, ulje maslinovo 3, ulje suncokretovo 5, luk crveni
6 rajčica sjeckana/pelat 50, celer list svježi 5, origano 1, lovor 0.1, luk bijeli 1, peršin list svježi 1. Kupus
salata 50, ulje, sol i ocat u %. Kruh 35.
Užina: narančada ili limunada 50%, voda 50% (ili prirodni sok od jabuke 200), keksi 40 (integralni ili
napolitanke ili čajno pecivo)

Jelovnik sastavila: