loading

Jelovnik

Jelovnik

Kvalitetna prehrana čini važan dio djetetovog razvoja.

Dječji vrtić “Šareni leptirić” izrađuje energetsko-prehrambene mjesečne jelovnike za jedan 10-satni vrtićki program i jedan 10-satni jaslički program.

Provodimo planiranje i izradu jelovnika za djecu s posebnim potrebama tj. djecu s prehrambenim poremećajima (celijakija, dijabetes, nutritivne alergije hranu).

Kvantitativno-kvalitativno praćenje jelovnika po vrstama programa uz praćenje distribucije i konzumacije hrane pri obilasku vrtićkih skupina te mikrobiološka analiza hrane i vode od strane NZJZ-Split 2 puta u pedagoškoj godini.

Roditelj u svakom trenutku ima pravo uvida u jelovnike vrtića. Tjedni jelovnik uvijek je dostupan svim roditeljima na našim stranicama, oglasnom prostoru u vrtiću.

Jelovnik za siječanj 2023.

Dječji vrtić zadržava pravo izmjene jelovnika u slučaju nemogućnosti osiguranja predviđenih namirnica

10-satni boravak

Zajutrak: voćni čaj, keks petit
Doručak: tekući jogurt, žitne pahuljice
Ručak: juha od junećih kostiju, juneći rižot s povrćem, cikla salata, integralni kruh
Užina: sezonsko voće

Zajutrak: voćni čaj ili mlijeko, keks petit
Doručak: čaj od šipka, polubijeli kruh, margo, pileća salama
Ručak: fino varivo od junetine i povrća, polubijeli kruh, sezonsko voće
Užina: mramorni kolač

Zajutrak: voćni čaj ili mlijeko, keks petit
Doručak: bijela kava, polubijeli kruh, maslac, med
Ručak: sarma, pire krumpir ili kukuruzna krupica, polubijeli kruh, voćni sok
Užina: sezonsko voće

Zajutrak: voćni čaj ili mlijeko, keks petit
Doručak: mlijeko, integralni kruh, mliječni namaz
Ručak: varivo od povrća, pečeni pureći čevapi, integralni kruh
Užina: voćni jogurt

Zajutrak: voćni čaj ili mlijeko, keks petit
Doručak: kakao, polubijeli kruh, namaz od tune
Ručak: varivo od leće, riblja polpeta ili polpeta od brokule, polubijeli kruh
Užina: voćni čaj s limunom i medom, napolitanke

5-satni boravak

Užina I: tekući jogurt, žitne pahuljice
Užina II: sezonsko voće

Užina I: čaj od šipka, polubijeli kruh, margo, pileća salama
Užina II: sezonsko voće

Užina I: bijela kava, polubijeli kruh, maslac, med
Užina II: sezonsko voće

Užina I: mlijeko, integralni kruh, mliječni namaz
Užina II: voćni jogurt

Užina I: kakao, polubijeli kruh, namaz od tune
Užina II: voćni čaj s limunom i medom, napolitanke

NORMATIVI

PONEDJELJAK

Doručak: tekući jogurt 200, kukuruzne pahuljice 30, čokoladne 20
Ručak: koljenica 25, crveni luk 12, mrkva 15, selen 7, peršin 7, tjestenina 10, koncentrat rajčice 2, sol i kocka u %. Junetina 80, riža 45, grašak 30, mrkva 25, crveni luk 4, pire rajčice 2, ulje 5. Cikla salata 50. Integralni kruh 35-40.
Užina: banana 200

UTORAK

Doručak: čaj filter ¼, šećer 8, polubijeli kruh 70, margo 10, pileća salama 30
Ručak: junetina 70, mrkva 50, grašak 40, krumpir 160, crveni luk 6, bijeli luk 2, koncentrat rajčice 2, ulje 5, panceta 5, sol %. Polubijeli kruh 35-40. Sezonsko voće 100-150 (naranča/mandarina/jabuka ili kruška).
Užina: jaje 1/3, brašno 30, šećer 6, ulje 6, mlijeko 2, prašak za pecivo 0.7, vanilin šećer 0.5, kakao 1, šećer u prahu 1.6

SRIJEDA

Doručak: mlijeko 200, šećer 8, kavovina 1.5/2.5, polubijeli kruh 70, maslac 15, med15
Ručak: Kiseli kupus 110, mljeveno meso 60, riža 5, panceta 6, jaje ¼, crveni luk 6, ulje 2, pire od rajčice 2, slatka paprika 2, sol %. Krumpir 220, margarin 6, mlijeko 10. Polubijeli kruh 35-40. Prirodni voćni sok od jabuke 150-200. Po želji možete staviti i juhu.
Užina: banana 200

ČETVRTAK

Doručak: mlijeko 200, integralni kruh 70, mliječni namaz 30
Ručak: Varivo ili lešo povreće – povrće po izboru (brokula/kelj/kupus ili blitva) 150, krumpir 130, ulje 2, margarin 3, crveni luk 3, bijeli luk 2, koncentrat rajčice 5, panceta 6, sol %. Pureći čevapi 80, ulje i sol%. Integralni kruh 35-40. Sezonsko
voće 100
Užina: voćni jogurt 1/1 ili 150-200

PETAK

Doručak: mlijeko 200, šećer 8-10, kraš 5, polubijeli kruh 70, namaz od tune 30
Ručak: leća crvena/zelena 40, ječam 60, ulje suncokretovo 2, luk crveni 5, mrkva 10, suha slanina mršava 10, hamburger 10, celer korijen 5, peršin korijen 5, pire rajčica 5, sol i češnjak u %. Polpeta od brokule – sitne zobene pahuljice 12, brokula (cvijet) 30, sir gauda 10, parmezan 5, jaje 4, ulje suncokretovo 5, mrvice 3, sol, češnjak i sezam u %. Riblja polpeta – filet oslića 80, tost 8, mlijeko 4, jaje
1/10, ulje 5, sol, vegeta, češnjak 1, limun i peršin u %. Polubijeli kruh 35-40.
Užina: voćni čaj ¼, limun i med u %, napolitanke 40

Jelovnik sastavila: